Begagnade bilar och nya fartskott

Det händer mycket i bilarnas värld just nu, inte bara byggde det hejvilt med elbilar och konkurrensen hårdnar mellan tillverkarna. Även snabbhetstävlingar förekommer bland biltillverkarna. Nu har Koenigsegg slagit snabbhetsrekordet som Bugatti satte för bara drygt en månad sedan.

 

 

Den som är ute efter en begagnad bil att slira med på vägarna i höst bör kolla in bilweb.se. Här är det bara seriösa bilhandlare samtidigt som de begagnade fordonen är testade, har garanti och utan skulder. Annat som finns på denna sida är:

 

  • Konsumentköplagen
  • Utökad garanti på flertalet fordon
  • Varudeklaration
  • Testprotokoll
  • Inga obetalda fordonsskatter eller trängselskatter

 

Två nya superbilar tar plats på scenen

 

För den som i stället vill köpa en helt ny bil är marknaden full av sådana, både elbilar, bensindrivna, hybrider och liknande. Vill du ha en riktigt snabb bil kanske det är värt att kasta ett öga på bilmärket Koenigsegg. I en artikel i Expressen går det att läsa om hur svenska Koenigsegg slagit nytt världsrekord och nu har bilen blivit utsedd till världens snabbaste bil. Det var bara en dryg månad sedan som Bugatti visade upp sin nya superbil Chiron, då var det Formel 1-föraren Pablo Montoya som satte sig bakom ratten och körde hem ett nytt världsrekord i snabbhet med mätaren upp på 400 kilometer i timmen.

 

Slog världsrekordet i snabbhet på bara en månad

 

Nu visar det sig dock att svenska Koenigsegg är snabbare och i hemlighet har slagit världsrekordet, något de hintat om i kryptiska inlägg på olika sociala medier. Nu har de laddat upp ett filmklipp med modellen Agera RS där de skriver: Vacker höstdag… Långt flygfält… Hej då Bu…? Fortsättning följer…”. Sedan meddelade bilföretaget att de krossat det månadsgamla rekordet med flera sekunder.

 

Dyra bilar som förundrar bilentusiaster och bilsamlare

 

Bugatti Chiron är extremt dyr och med ett pris på cirka 20 miljoner kronor har denna blivit till de rika bilentusiasternas favorit. Bland annat är en ägare till Bugatti Chiron Christiano Ronaldo. Koenigsegg Agera RS ligger i ungefär samma prisklass men det beroer lite på hur de utrustas samtidigt är de även handbyggda och betydligt mer sällsynta är Bugatti eftersom det endast finns 25 tillverkade exemplar av den senaste modellen. Mer om händelsen med världsrekordet går det att läsa om här.